Wedding in Sweden

sajten med allt om bröllop, mode och design

Brudbukettens design

Brudbuketten är traditionellt en gåva från brudgummen till bruden och var förr enkla och små, oftast med vita blommor. Idag är det vanligast att bruden själv beställer sina blommor och valet av både färg och blommor är större.

För att få uppslag på buketter är det bra att söka på webben och bli inspirerad. Nästa steg är ett besök hos floristen, där det är viktigt att diskutera den stil som bröllopet är tänkt att följa, klänningsvalet och egna önskemål. Därefter kan floristen komma med förslag och tips.

Blommor är säsongsbetonade, så årstiden har en viss betydelse för priser på blommor liksom om de i överhuvudtaget går att få tag på. Årstiden påverkar också passande färgskala både i bröllop och bukett.

Genom att matcha buketten med färgtemat på bröllopet skapas en röd tråd och det kan vara en god ide att välja temat utifrån drömbuketten eller älsklingsblomman och inte tvärt om.Buketten kan göras mer personlig genom att addera detaljer i den. Det kan handla om blommor från den egna trädgården eller smycken, prydnads saker som exempelvis om fjärilar har en stark betydelse, kan detaljer föreställande fjärilar läggas till.

En väl genomtänkt bukett ska alltså komplettera bruden och hela bröllopet i stort, samtidigt som den inte ska ta överhand. Formen får gärna framtona brudens egna form och matcha valda accessoarer.